Onze partner aan de Costa del Sol

Welex

Advocaten en Accountants in Marbella.

Welex staat tot uw dienst om al uw Spaanse juridische, fiscale en boekhoudkundige vragen te beantwoorden. Dit advocatenkantoor in Spanje biedt een allesomvattende dienstverlening zowel aan bedrijven als aan particulieren.

Alles over het handelsregister in Spanje

Wellicht heeft u gehoord van het Handelsregister, Registro Mercantil in het Spaans. In dit blog beantwoorden we een paar veel voorkomende vragen, zoals wat is het handelsregister in Spanje nu precies en wat zijn de taken van het Spaans Handelsregister?

Houd er rekening mee dat indien u een handelsvennootschap heeft die binnen het Spaans grondgebied actief is, het verplicht is deze bij het Spaans Handelsregister in te schrijven.

Het handelsregister in Spanje

Het Spaans Handelsregister is een officieel kantoor van de Spaanse staat en valt rechtstreeks onder het Ministerie van Justitie. Het Handelsregister is op haar beurt onderverdeeld in een Centraal Handelsregister en in meerdere Territoriale Handelsregisters. Laten we zeggen dat het Spaanse Handelsregister een entiteit is die zich richt op de zekerheid van het handelsverkeer middels periodieke publicaties van alle economische en juridische gegevens van zowel vennootschappen als natuurlijke personen die in het handelsverkeer optreden.

Andere functies van het handelsregister zijn:

  • Het legaliseren van de boeken voor de boekhouding van de ondernemer
  • Het aanstellen van een onafhankelijke, deskundige accountant
  • Het neerleggen van de jaarrekeningen

Met andere woorden: dankzij het Handelsregister kunt u eender welke informatie over vennootschappen of personen die in het handelsverkeer actief zijn opvragen en raadplegen.

Wie is verplicht zich in het Spaanse handelsregister in te schrijven?

Het handelsregister is een soort databank met alle gegevens van vennootschappen en personen in handelsactiviteiten. Iedereen die voldoet aan deze vereisten en die deelneemt aan het handelsverkeer moet zich inschrijven in het handelsregister. Voorts worden in het register ook alle aktes en overeenkomsten geregistreerd in verband met de organisatie en activiteit van de vennootschappen.

Deze inschrijving is wettelijk verplicht. Het is dus heel belangrijk hieraan te voldoen. De inschrijving in het Handelsregister dient een maand nadat alle documenten om de vennootschap op te richten worden verleden, gedaan te zijn.

Het centrale register bevindt zich in Madrid, op de Paseo de la Castellana, 44.

Wie kan de informatie raadplegen?

Aangezien het Handelsregister een openbaar register is, kan eender welke persoon de informatie in het handelsregister opvragen. Het kan bijvoorbeeld gaan om de naamgeving van een bedrijf, de datum waarop de activiteiten zijn gestart, het fiscaal adres, de jaarrekeningen of om de boeken die werden gelegaliseerd, etc.

 

Heeft u na deze samenvatting van wat het Handelsregister doet, toch nog vragen, neem dan vandaag nog contact op met de adviseurs van Welex, uw Nederlandstalige advocaten- en accountantskantoor in Spanje. Vanuit Marbella zullen wij uw vragen met een persoonlijke aanpak te beantwoorden.

De bovenvermelde informatie is geschreven door WELEX, uw advocatenkantoor in Spanje.

Het Nederlandstalige advocatenkantoor Welex bestaat uit een multidisciplinair en professioneel team van deskundigen uit verschillende sectoren, zoals advocaten, economen, belastingadviseurs en boekhouders. Vraag nú om vrijblijvend advies.Welex staat garant voor juridische deskundigheid. Bij ons kantoor in Marbella zijn alle advocaten geregistreerd bij het beroepscollege van advocaten te Málaga. We zijn gespecialiseerd in uiteenlopende juridische en fiscale domeinen. Onze deskundige advocaten in Spanje bieden advies inzake het Spaanse erfrecht, vennootschapsrecht, merken-, octrooi- en handelsnaamrecht, burgerlijk recht, strafrecht, vastgoedrecht en nog veel meer.

Doelmatige accountants en belasting adviseurs in Marbella.

Afdeling boekhouding en fiscaliteit helpt cliënten hun zakelijke ambities waar te maken. De accountants van Welex zijn specialisten in het Spaanse boekhouding systeem en de Spaanse fiscale wetgeving. Wij denken goed na over mogelijke struikelblokken en communiceren op een directe wijze. Zo helpen de accountants, economen en boekhouders, alsook de belastingadviseurs u om aan al uw fiscale en wettelijke verplichtingen in Spanje te voldoen. Bij Welex spreken wij uw taal en kunnen wij u helpen bij een optimale uitvoering van uw bedrijfsplan. Neem contact op met één van onze ervaren Spaanse accountants en profiteer van de fiscale voordelen die in het Spaanse belastingsysteem te vinden zijn.

Contact

Neem contact op met een van onze Nederlandstalige advocaten voor het beste advies in vennootschapsrecht, nalatenschappen, erfrecht, merken-, octrooi-, en handelsnaamrecht, burgerlijke rechtszaken, vastgoedrecht en strafrecht in Spanje.

Welex, Lawyers & Accountants
Avda. Ricardo Soriano 12, Edif. Marqués de Salamanca 1º,3
29601 Marbella
website: www.welex.es
e-mail: info@welex.es
Telf: +34 952775521